woensdag 29 februari 2012

Een schrikkeldag is niet zo maar een dag!

Vandaag is het 29 februari. Een schrikkeldag! In Nederland zijn vandaag zo'n 1.200 mensen echt jarig op hun geboortedag, normaal zo'n vier keer meer. Er was afgelopen dagen veel discussie over o.a. de prijs van een schrikkeldag. Werken we vandaag daadwerkelijk voor niets? Lezen we De Telegraaf daadwerkelijk gratis? Ik geloof van niet.

Ook binnen de BI-wereld wordt altijd weer met een schuin oog gekeken naar een schrikkeljaar/-dag. Zijn de ontwikkelde rapportages hier tegen bestand? Worden alle records wel correct ingelezen in het datawarehouse en worden ze correct gelabeld? Wat kunnen we op basis van de gegevens die op deze dag vastgelegd worden allemaal wel niet voorspellen. Kloppen deze analyses wel? Kortom: Ook een schrikkeldag is een gegeven om even bij stil te staan. Zowel tijdens de ontwikkeling van een datawarehouse traject als op het moment dat de data geanalyseerd wordt.

Niet echt heel spannend te noemen maar ook niet om geheel los te laten, want op deze dag kunnen best leuke/interessante zaken voorbij komen die voor de organisatie van belang zijn. Niet zo maar een dag dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten