woensdag 28 november 2012

Big data - Big deal!

Deze week was alweer het 12de BI & IM symposium georganiseerd door Sogeti/OVUM. Met gastsprekers als Tim Jennings, Jack Esselink, Rick van der Lans en Sander Duivestein. Thema van deze dagen was "The Data Driven Enterprise", en dat was te merken. 

Bijna alle sprekers stonden uitgebreid stil bij het sub-thema "Big data" (organisatie, kansen, toekomst, self service, datamanagement). Gelukkig maakt de techniek het ons steeds eenvoudiger om grote hoeveelheden data sneller en goedkoper beschikbaar te maken. Echter, wat van wezenlijk belang is: Wat doe je ermee?? Hoe zorg je ervoor dat die grote hoeveelheden aan gegevens vanuit steeds meer diverse bronnen 'actionable' worden, dat je er echt wat mee kunt om meer omzet te genereren of om je dienstverlening te verbeteren.

Een presentatie die er in mijn ogen uit sprong was van het UWV; "Small Data, Big Results". Een ogenschijnlijk eenvoudige case maar met grote gevolgen voor de interne organisatie en nog belangrijker; voor de klant! Veel organisaties houden zich te veel bezig met het technische vlak van Business Intelligence, terwijl kleinschalige initiatieven tot veel meer effectiviteit kan leiden.

Denk dus eerst goed na over wat je met je huidige data al kunt bereiken en smeed dan je plan. Begin klein met pilots waarbij je kunt 'voelen' hoe innovatief een eenvoudige oplossing al kan zijn. En wat het effect is voor je klanten of bedrijfsvoering.

Big Data leidt vaak tot 'big' uitdagingen en 'big' doorlooptijden maar niet altijd met Big Results! Dan heb je vervolgens voldoende draagvlak om het meer grootschalig aan te pakken met uiteraard een goede business case!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten